Szűcs László már a Serie A rajtjára készül
A castellóni vb-selejtezőtorna után visszatért a Mare di Roma csapatához Szűcs László, aki csütörtökön már az olasz bajnokságban szerepel a gárdával. (Fotók: Mare di Roma)
Amint arról korábban beszámoltunk, Szűcs László az olasz Serie A egyik meghatározó csapatához, a Mare di Romához szerződött. A magyar strandfoci-válogatott kapusa a castellóni vb-selejtezőtorna előtt már részt vett a fővárosiakkal az Olasz Kupa küzdelmeiben, akkor azonban még kérdéses volt, visszatér-e a gárdához.

Végül a hálóőrnek és a klubvezetőknek sikerült megegyezniük egymással, így Szűcs hároméves megállapodást kötött az együttessel. Ez természetesen azt jelenti, hogy alapesetben májustól szeptemberig kell a rómaiak rendelkezésére állnia, hiszen a szezon ebben a periódusban tart, de előfordulhat, hogy más eseményekre is “odarendelik” a taljánok.

“Hétfő óta tartózkodom ismét Rómában, napi két edzéssel készülünk a bajnokságra, amely csütörtökön kezdődik” - mondta el honlapunk érdeklődésére Szűcs László. “Hasonlóan a magyar pontvadászathoz, itt is többfordulós a küzdelem, az első tornát ezen a hosszú hétvégén rendezik Bibionéban. A végén a legjobb nyolc csapat kvalifikálja magát a nagydöntőre, ahol a célkitűzés az első háromban végezni. Prémium szempontjából is akkor járnánk a legjobban, addig azonban persze még hosszú lesz az út...” - latolgatta az esélyeket a kiváló portás.

“Úgy érzem, elfogadtak a társak, különösen a két spanyol fiúval, a Torres-fivérekkel vagyok jóban. Eddig velük laktam együtt, és nagyon jól kijövünk egymással. Segíteni is tudnak nekem, hiszen nekik ez már a második szezonjuk lesz itt Rómában, ráadásul egyikük egy teljes évet élt az olasz fővárosban, szóval jó a helyismerete” - tette hozzá Szűcs, akinek két vetélytársa van a kapusposzton, de a szakmai stáb első számú hálóőrként számít rá.

Ami a válogatott castellóni szereplését illeti, természetesen Szűcs Lászlóban is maradt hiányérzet a számunkra három vereséggel zárult torna után. “Nagyon bánt a dolog, de az a helyzet, hogy most nem állt mellénk a szerencse. Egy-egy sorsdöntő szituációból rosszul jöttünk ki, és volt egy-két furcsa bírói ítélet is, melyek minket sújtottak, de ezen már kár keseregni” - zárta mondandóját az újdonsült római légiós.

Korábban egyébként szóba került, hogy egy másik magyar játékos, Fekete Viktor is Olaszországba igazol. Időközben azonban a Cervia együttese, amely kiszemelte őt, várakozás alatt szerepelt az Olasz Kupában, aminek következtében anyagi lehetőségei is beszűkültek, és csak egy légiós szerződtetésére volt lehetősége.

Kategóra: Cikkek
Oszd meg másokkal is
Forrás: ambrus | Dátum: 2009. június 17. (szerda) 21:24:22
Facebook
 
 
Belépés
E-mail Jelszó
regisztráció
Hirdetődoboz
Ranglista
1. Portugália 1470
2.
Oroszország
1415
3.
Spanyolország
1142
4.
Svájc
1057
5.
Olaszország
915
6.
Franciaország
644
7.
Lengyelország
642
8.
Ukrajna
512
9.
Magyarország
492
10.
Románia
490
Partneroldalak